PSV weer naast Ajax na overtuigende zege bij Willem II

Print

PSV viert de zege op Willem II. Afbeelding: BSR Agency

PSV is donderdagavond weer naast Ajax aan kop gekomen dankzij een overtuigende 3-0 zege bij Willem II. Met nog slechts twee duels te gaan is er wel een enorme kloof met het doelsaldo van de Amsterdammers (+10).

PSV speelde in Tilburg een cruciaal duel in de titelstrijd. De Eindhovense ploeg moest winnen om weer naast koploper Ajax te komen en kon zich derhalve geen puntenverlies permitteren. Ook voor Willem I stond er wat op het spel. De club maakt nog een dubbele kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De Tilburgers zijn nog in de race om de play-offs en staan op 5 mei bovendien in de bekerfinale tegen Ajax.

Beide teams begonnen afwachtend, want het was voorzichtigheid troef in de openingsfase. De defensie van PSV moest alleen alert zijn voor Isak, de watervlugge aanvaller van Willem II. Pas na 24 minuten was PSV voor het eerst dicht bij een treffer. Rosario kon de bal uit een hoekschop van Angeliño net niet binnen koppen.

Waarschuwing
Het had een waarschuwing voor Willem II moeten zijn, want de openingstreffer van PSV liet daarna niet meer lang op zich wachten. Na een pass van Rosario dribbelde spits Malen twee tegenstanders voorbij en schoot keurig raak: 0-1. Een meevaller voor de Eindhovenaren was dat de vrije trap van Sadílek! in één keer in het doel plofte: 0-2. 

Na de pauze hoopte Willem II met een dubbele wissel toch nog iets terug te kunnen doen. Tapia, die niet fit genoeg was om te starten, kwam binnen de lijnen, net als Heerkens. Maar het hielp weinig. PSV liep zelfs uit naar 3-0, na een mooie combinatie tussen Malen en Bergwijn.

Ongemeen spannend
De strijd om de landstitel blijft ongemeen spannend. PSV speelt in de laatste twee speelronden tegen AZ (uit) en Heracles (thuis). Ajax heeft nog duels met FC Utrecht (thuis) en De Graafschap (uit) voor de boeg.