Seizoen voorbij voor BAL na nederlaag

Print
Seizoen voorbij voor BAL na nederlaag

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In een oerlelijke wedstrijd met een vervelend slotakkoord liet Basketball Academie Limburg de kans glippen om via een achterdeur alsnog play-offs te halen. De directe confrontatie met concurrent Feyenoord werd donderdagavond met 69-54 verloren.

En ineens was daar toch nog de mogelijkheid om via de achtste plaats het basketbaljaar via de play-offs nog een beetje glans te geven. Door het faillissement van Dordrecht schoven Feyenoord en BAL een plek op en die twee ploegen troffen elkaar in Rotterdam Zuid. Ze leverden een felle strijd. Maar alle mogelijke scenario’s voor BAL kunnen na de geflatteerde nederlaag in de prullenbak. Feyenoord mag verder.

De confrontatie had ook wel iets weg van een play-off-duel. Twee nerveuze teams die hard werkten, veel open kansen misten en vooral in de 1e helft veel balverlies leden. Een van de weinige hoogtepunten was de monsterdunk van de Amerikaan Gordon. Met als gevolg een enorme tirade van BAL-coach Varagic richting spelersgroep. Varagic’ gebruikelijke eruptie had deels effect want BAL herstelde zich enigszins en bleef lang zicht houden op een mooi resultaat.

Omdat Feyenoord ook schutterde bleef het echter een rommeltje op het veld. Na de rust (30-26) leek Feyenoord de beslissing te forceren maar bracht Gorissen met een prachtige actie BAL weer op drie punten (53-50) Daarna plaatste de thuisploeg de beslissende 16-4 run, berustte iedereen tijdens de laatste aanval in het resultaat maar vond Gordon het toch nog nodig om 4 seconden voor tijd de bal nog eens pedant onder de neus van Adriaans hard door de ring te dunken. De BAL-speler reageerde op de aanmatigende actie van Gordon, maakte een harde fout en werd onmiddellijk gediskwalificeerd. Een vervelend slot van een curieuze wedstrijd.