Groene Ster eerste bekerfinalist amateurvoetbal

Print
Groene Ster eerste bekerfinalist amateurvoetbal

Afbeelding: Le Giesen

Groene Ster heeft gisteravond in Horst de finale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van Maurice Verbunt was met 1-2 te sterk voor eersteklasser Wittenhorst dat vorig seizoen nog de eindstrijd bereikte en daarin verloor van Gemert.

Groene Ster was vanaf het begin baas over de bal, maar de beste kansen in de eerste helft waren toch voor de finalist van vorig seizoen, Wittenhorst. Tien minuten voor rust was Joost van Rensch dichtbij de 1-0, maar hij zag zijn schot uiteenspatten op de vuisten van doelman Job van de Walle. De hoofdklasser uit Heerlen had daarna overigens wel nog een kans op de openingstreffer. Wittenhorst-doelman Sjors Witt wist ternauwernood redding te brengen bij een vrije trap van Dylan Zwartjes.

Kat- en muisspel

Na rust was het lange tijd een kat- en muisspel en leek Groene Ster de wedstrijd vroegtijdig te beslissen door twee doelpunten binnen een tijdsbestek van zeven minuten. Eerst was er een rake kopbal van Nick Hellemons (0-1), daarna een geweldig schot van Zwartjes (0-2).

Tien minuten voor tijd bracht Marco Daniëls de spanning echter terug met een rake vrije trap. Vijf minuten later kreeg Daniëls een identieke mogelijkheid om ook de 2-2 erin te schieten, maar hij zag zijn inzet dit keer rakelings naast zeilen.

Met het bereiken van de finale lonkt de dubbel voor Groene Ster dat in de hoofdklasse B aan de leiding gaat. Trainer Maurice Verbunt: „Dat leeft ontzettend. We hebben het winnen van de dubbel in eigen handen. Er zijn vier finales in de competitie te gaan en dan de eindstrijd van het bekertoernooi.”

Geen voorkeur

De ploeg van Verbunt heeft na 24 wedstrijden twee punten meer dan directe achtervolger Gemert, de club die Groene Ster vorig jaar uitschakelde in de halve eindstrijd en uiteindelijk Wittenhorst in de finale van de tsbeker versloeg.

De hoofdklasser uit Heerlen moet het in de finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Minor en OSS’20. Die wedstrijd vindt aanstaande zondag plaats. De eindstrijd zal dit jaar gespeeld worden in het Brabantse Geffen. Heeft Verbunt een voorkeur voor een tegenstander? „Nee, al is een Limburgse finale natuurlijk wel leuk”, lacht hij.