Wielrenner De Greef (27) overleden aan gevolgen van hartaanval

Print
Wielrenner De Greef (27) overleden aan gevolgen van hartaanval

Afbeelding: AD/Peter van Gogh

Wielrenner Robbert de Greef is vrijdagmorgen overleden. De Geldroppenaar werd eind maart tijdens een wielerwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen getroffen door een hartaanval en lag sindsdien in coma. De Greef is slechts 27 jaar oud geworden.

De Greef werd op zaterdag 30 maart tijdens de Omloop van de Braakman getroffen door een hartstilstand. De toegesnelde hulpdiensten konden hem met moeite reanimeren. Vervolgens werd de renner uit Geldrop in kritieke toestand overgebracht naar Antwerpen, waarna de wedstrijd werd stilgelegd en afgelast.

Na ruim drie weken vechten was er eerder deze week een sprankje hoop op herstel, omdat De Greef bij het aansterken van zijn lichaam in aanmerking zou komen voor een donorhart. Mede door een hersenbloeding heeft het zover niet mogen komen, laat Piet Rooijakkers weten. Volgens de ploegleider waren er geen aanwijzingen dat De Greef met hartproblemen kampte. Kort voor het onheil onderging hij nog een uitgebreid cardiologisch onderzoek, waarbij geen afwijkingen werden aangetroffen.

Sportief

Op de fiets ging het De Greef de laatste maanden juist voor de wind. Na zijn kortstondige profavontuur bij Roompot hoopte de wielrenner via Alecto weer in beeld te komen bij de profs. De Greef verkeerde in uitstekende vorm. Vorige maand eindigde hij in de Ronde van Drenthe nog als tweede achter Pim Ligthart van Direct Energie.