Eerste drie prijzen Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs 2019 vallen in Noord- en Midden-Limburg

Print
Eerste drie prijzen Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs 2019 vallen in Noord- en Midden-Limburg

De Groene Helden van 2019. Afbeelding: Ruud Snijders

Griendtsveen / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Zeven Limburgse MKB-ondernemers ontvingen donderdagavond een Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs. De eerste prijs ter waarde van 15.000 euro ging naar het initiatief ‘Beleef Groen Griendtsveen’ van Reindonk Energie en Groene Dagbesteding De Wiek.

De tweede prijs van 10.000 euro ging naar het project ‘De toekomst van het boerenbedrijf ligt in de jaren vijftig’ van het Limburgse Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert. De derde prijs, 7.500 euro, kwam in handen van Herenboeren Land van Weert.

Informatiemarkt

In het Gouvernement in Maastricht pitchten zeven genomineerden hun initiatief dat zij hadden ingezonden om in aanmerking te komen voor een geldprijs waarmee ze hun groene initiatief kunnen starten of doorontwikkelen. De vertegenwoordigers van de overige ingediende initiatieven konden zich presenteren op een informatiemarkt. Het publiek koos uit deze groep de winnaar van de aanmoedigingsprijs.

De drie nummers vier en de winnaar van de aanmoedigingsprijs mochten ieder 2.500 euro mee naar huis nemen. Meer informatie over de winnende initiatieven is te vinden op de website van Groene Helden Limburg. www.groeneheldenlimburg.nl

Biodiversiteit

In samenwerking met Reindonk Energie wil de organisatie Groene Dagbesteding de Wiek de omgeving van het voormalig sportcomplex in Griendtsveen omtoveren tot een duurzame groene dagbesteding met veel aandacht voor biodiversiteit. Het doel is om de omliggende omgeving groen in te richten tot een levende tuin.

De Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van IVN Limburg en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Samenwerkingspartners zijn Mediahuis Limburg, CITAVERDE, VVV Zuid-Limburg, Rabobank, MKB Limburg, het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Limburg Marketing, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, IVN Vereniging en het netwerk van Groene Helden uit voorgaande edities.

Samenwerking

Bij de prijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer MKB-ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. De zoektocht naar groene initiatieven leverde in totaal 35 inzendingen op, waarvan er zeven genomineerd werden voor de stimuleringsprijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen