Oud-secretaris Wil Rutten tijdelijk burgemeester Beesel

Print
Oud-secretaris Wil Rutten tijdelijk burgemeester Beesel

Het raadhuis in Reuver. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Reuver / Beesel -

Voormalig provincie- en gemeentesecretaris Wil Rutten volgt vanaf 11 juni Petra Dassen op. Hij wordt voor de periode van ongeveer een half jaar burgemeester van Beesel.

Wil Rutten was in het verleden in verschillende provincies en grote gemeenten, waaronder Noord-Brabant en Maastricht, werkzaam als algemeen directeur.

In overleg met de fractievoorzitters van Beesel heeft gouverneur Theo Bovens besloten Rutten te benoemen. In een persbericht rept de provincie over „een zeer ervaren bestuurder, die de gemeente Beesel goed kent”. De Maastrichtenaar was een van de verkenners die Petra Dassen vorig jaar hielp om politiek Beesel na de verkiezingen weer op één lijn te brengen. Dat was nodig omdat er een crisis was ontstaan tussen de lokale partijen VLP en Beeselse Lijst en het CDA. Ook in Maastricht trad Rutten op als informateur na de laatste twee gemeenteraadsverkiezingen.

Begin juli wordt de procedure voor de benoeming van de definitieve opvolger van Dassen opgestart. Naar verwachting kan die begin 2020 aantreden. Petra Dassen is nu ruim acht jaar burgemeester van Beesel. Zij gaat aan de slag als eerste burger van haar geboorteplaats Kerkrade.