Zaak brandstichting prinsenwoning Holtum uitgesteld

Print
Zaak brandstichting prinsenwoning Holtum uitgesteld

In de woning in Holtum werd in januari brand gesticht. Afbeelding: Mitchell Giebels/archief De Limburger

Holtum -

De rechtszaak tegen Mike S. (30), die op 13 januari brand zou hebben gesticht in zijn eigen woning in Holtum, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De rechtbank wacht nog op een rapport van de reclassering. Dit bleek vrijdagmiddag bij een pro forma zitting van de rechtbank in Maastricht. S.’ advocaat Judit Selbach toonde zich daar verbaasd over. Ze sprak van een stap terug in de rechtsgang. Zij had het OM eerder laten weten geen verdere onderzoekswensen te hebben en aangedrongen op spoedige inhoudelijke behandeling.

Lees ook:Voorarrest brandstichtende prins verlengd uit zelfbescherming

Een psychologisch rapport is wel opgemaakt over de verdachte. In afwachting van zijn proces verblijft hij in een gevangenis in Scheveningen. Hij heeft aangegeven in therapie te willen gaan, maar een besluit daarover kan pas genomen worden als de rechtbank uitspraak heeft gedaan. Hem wordt brandstichting met gevaar voor goederen ten laste gelegd, omdat op het moment van de brandstichting geen mensen in het huis waren.

De brand in de woning aan de Martensweg zorgde voor grote beroering in Holtum, omdat de verdachte van de brandstichting kort daarvoor was uitgeroepen tot carnavalsprins van De Katers. De carnavalsvereniging moest uiteindelijk zonder seniorenprins de vastelaovend vieren.

Lees ook: Carnaval in Holtum verder zonder prins na aanhouding

De verdachte zelf was vrijdag niet aanwezig bij de pro forma zitting.