MVV Barometer

MVV door de ogen van Piet Lasoe

Print
MVV door de ogen van Piet Lasoe

Afbeelding: Archieffoto Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV Barometer van VIA Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van de gastheer van de bestuurskamer Piet Lasoe.

Al jarenlang is de 59-jarige Piet Lasoe als vrijwilliger betrokken bij MVV. Verschillende functies voerde hij uit bij de club. „Het is begonnen toen ik een keer bij MVV informeerde waarom de uitslagen van de oefenwedstrijden nooit op Teletekst stonden. Dat is echt jaren geleden al, maar het viel me op dat van veel clubs de uitslagen te vinden waren, maar van MVV nooit”, blikt hij terug. Lasoe krijgt als antwoord dat MVV simpelweg niemand had die deze uitslagen doorgaf. „Ik heb aangegeven dat ik me daarvoor wel beschikbaar wilde stellen en zodoende is het balletje gaan rollen.” Vervolgens mag hij ook tijdens de wedstrijden de statistieken bijhouden. „Voorafgaand aan de wedstrijd moest ik dan aan de trainer de opstelling vragen en die moest precies kloppen met hoe ze stonden en dat moest dan door gefaxt worden. Tijdens de wedstrijd zat ik alle assists en gele kaarten te turven. Dat was allemaal voor Infostrada en de landelijke media konden dan gebruikmaken van die informatie.” Inmiddels is Lasoe daarmee gestopt. „De functie werd overbodig. Tegenwoordig gaat dat allemaal automatisch.”

Sinds twee seizoenen is hij de gastheer van de bestuurskamer in de businessruimte. Daar ontvangt hij ruim voor de aftrap de scheidsrechters, de eventuele rapporteurs van de KNVB, de teammanager van de tegenpartij en die van MVV en de bestuursleden van de tegenstander en MVV. „Ik zorg dat ze voorzien worden van een hapje en een drankje”, beschrijft hij zijn werkzaamheden. Lasoe nam de taken over van Ben Laenen en zijn vrouw die jarenlang de gastheer en gastvrouw waren, maar vanwege hun leeftijd daarmee stopten. Als gastheer hoort Lasoe soms wel eens interessante dingen. „Dat is het leuke aan deze functie. Bijvoorbeeld onlangs van het bestuur van Ajax dat ze met een nieuwe speler bezig waren en dat staat dan later pas in de krant. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik dat doorvertel.”

Lasoe kwam door zijn vader bij MVV terecht. „Hij had een seizoenkaart op de hoofdtribune en heeft mij meegenomen. Ik ben altijd gaan kijken en kreeg steeds meer interesse in MVV.” De Maastrichtse club betekent veel voor hem. „MVV is voor mij dé voetbalclub. Het zit in mijn bloed, ik ben van Heer dus geen echte Maastrichtenaar, maar MVV hoort bij mij. Als ze verliezen dan kan ik daar wel even een paar uur slechte zin van hebben, maar mijn weekend laat ik er niet door verpesten.” Wel vindt hij het fijn als Roda ook verloren heeft. „Dat maakt veel goed. Ik vind dat MVV het prima doet. Ze hebben nu al meer punten dan vorig jaar in een sterkere competitie, alleen het was spannend of ze de play-offs zouden halen. Ze hebben zeker potentie voor de toekomst en doen alles met eigen middelen. MVV wordt niet geholpen, maar houdt zelf de broek omhoog.”