Koninklijke familie aangekomen in Amersfoort

Print
Koninklijke familie aangekomen in Amersfoort

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort. Afbeelding: ANP

Koning Willem-Alexander en zijn familie zijn gearriveerd in Amersfoort, waar ze Koningsdag vieren.

Tijdens een wandeling van ruim een kilometer presenteert de stad van kunstenaar Piet Mondriaan en raadpensionaris Johan van Oldenbarnevelt zich aan de jarige koning en zijn gevolg. Ze krijgen theater, muziek en verhalen voorgeschoteld.

De route voert van het ruim 500 jaar oude voormalige klooster Mariënhof aan de Kleine Haag naar het Eemplein, waar na het koninklijke bezoek een feest losbarst met optredens van artiesten als Maan en Jan Smit.

Bij de Onze Lieve Vrouwetoren (ook wel de ‘Lange Jan’ genoemd) ontmoeten de koning en zijn familie honderd ‘lieve vrouwen’ die voor anderen zorgen, bijvoorbeeld als vrijwilliger of mantelzorger. Verderop kunnen ze kijken naar freerunners, straatvoetballers, dansers en basketballers en voert operagezelschap Holland Opera een korte scène op.

Willem-Alexander is zaterdag 52 jaar geworden. Het bezoek aan Amersfoort duurt naar verwachting tot 13.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen