‘Vader en twee broers van brein achter aanslagen Sri Lanka gedood bij politie-actie’

Print
‘Vader en twee broers van brein achter aanslagen Sri Lanka gedood bij politie-actie’

Afbeelding: ANP

Bij de grootschalige politie- en legeractie van afgelopen vrijdag aan de oostkust van Sri Lanka, zijn de vader en twee broers van het brein achter de aanslagen op Paaszondag om het leven gekomen. Dat melden familie en politie volgens persbureau Reuters.

De drie mannen zouden het leven hebben verloren toen leger en politie een pand wilden binnenvallen in Sainthamaruthu. Dat pand werd mogelijk gebruikt voor het fabriceren van bomvesten. Er ontstond een vuurgevecht en vijftien mensen kwamen om het leven toen enkele zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen.

Na het incident vermoedde de politie dat mogelijk drie zelfmoordterroristen zichzelf hadden opgeblazen. Zes mannen werden in het huis gevonden, zij zouden eerder op de politie hebben geschoten. Onder de doden waren ook zes kinderen en drie vrouwen. Een vrouw en een kind zouden levend uit het huis zijn gehaald.

Vier politiebronnen vertellen Reuters dat Zainee Hashim, Rilwan Hashim en hun vader Mohamed Hashim vrijdag omkwamen. Zij zijn de vader en broers van Zahran Hashim die wordt beschouwd als de leider van de lokale radicaalislamitische groepering National Thowheeth Jama’ath (NTJ) die vorige week zondag de aanslagen op drie kerken en vier hotels in Sri Lanka pleegden. Hij blies zichzelf op bij de bomaanval op het Shangri-La hotel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu