Pastoor Wim Miltenburg nieuwe deken van Thorn

Print
Pastoor Wim Miltenburg nieuwe deken van Thorn

Wim Miltenburg is nu nog pastoor van Heerlen-Noord. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Thorn / Heerlen / Hoensbroek -

Wim Miltenburg wordt de nieuwe deken van Thorn. De huidige pastoor van Heerlen-Noord volgt René Maessen op, die sinds eind vorig jaar vicaris-generaal van het bisdom is.

De benoeming van Miltenburg is dit weekeinde in de parochies in Heerlen en Thorn bekendgemaakt.

Wim Miltenburg (61) komt oorspronkelijk uit Overijssel. Hij volgde de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc. Na zijn priesterwijding in 1983 werkte hij in diverse parochies in Limburg. Hij was kapelaan in Weert (1983) en Landgraaf (1985) en vervolgens pastoor in achtereenvolgens Nederweert (1988), Bert en Terblijt (1994), Heerlen-Zuid (1999) en sinds 2013 in Heerlen-Noord. Miltenburg is lid van de geestelijke familie Het Werk.

Het dekenaat Thorn omvat de gemeente Leudal en een groot deel van Maasgouw. Miltenburg wordt daarnaast pastoor van het parochiecluster Emmaus, dat de acht parochies van Thorn, Wessem, Ell, Ittervoort, Neeritter, Hunsel, Heel en Beegden omvat. De installatie is op 30 juni, de zondag ervoor neemt Miltenburg afscheid in Heerlen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen