Basketballers Weert kunnen net niet stunten

Print
Basketballers Weert kunnen net niet stunten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In het laatste duel van dit seizoen kon Basketball Academie Limburg (BAL) zondag tegen Den Helder Suns net niet stunten.

De Weertenaren gingen op bezoek bij de nummer vijf op de ranglijst drie kwarten lang aan de leiding. Ze hielden tot vlak voor tijd uitzicht op de winst maar verloren alsnog met 83-78.

Via dertien punten van Tony Washington leidde BAL na ruim zes minuten met 12-19. Toen ook Daan Rosenmuller zich aanvallend deed gelden liep die marge verder op tot 29-42. Waar Washington in foutenlast kwam en naar de achtergrond verdween, groeide Rosenmuller naar grote hoogte. Hij scoorde uiteindelijk 31 punten tegen een hoog percentage van 73 procent. Ook als team speelde BAL voor rust verzorgd basketbal, was er weinig balverlies en leidde het halverwege met 37-44.

In het tweede bedrijf slopen er slordigheden in het Weerter spel en kantelde het duel tussen het einde van het derde kwart en het begin van het vierde kwart. De Limburgse balverliezen namen toe terwijl Den Helder in korte tijd liefst zes driepunters afdrukte. Zo zag BAL een 49-57 voorsprong in sneltreintempo veranderen in een 69-61 achterstand. Zoals zo vaak gaf de ploeg van coach Radenko Varagic ook dit maal niet op, kwam bij 71-71 weer langszij maar kon het seizoen net niet met een verrassing afsluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →