derde klasse b

Voetballers Brevendia en Hebes verlammen door zicht op prijs

Print
Voetballers Brevendia en Hebes verlammen door zicht op prijs

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

stramproy / Beegden -

Hoewel een overwinning zowel voor Brevendia als voor Hebes goud waard zou zijn geweest voor een prijs, wisten beide teams zondagmiddag niet tot scoren te komen: 0-0.

Evenals in de eerste wedstrijd in Beegden veranderde op het scorebord alleen de tijd.

Het belang van de inhaalwedstrijd was duidelijk. Bij een overwinning zouden Brevendia en Hebes goede zaken doen in de strijd om de tweede periodetitel. Een nederlaag daarentegen zou inhouden dat men steeds verder zakte op de ranglijst en dat directe handhaving nog verre van zeker zou zijn. Het uiteindelijk behaalde doelpuntloze 0-0 was voor beide ploegen dan ook niet het vooraf beoogde resultaat.

Doelkansen

Veel doelkansen kende het duel niet. De verdedigingen waren aan beide kanten het betere deel van het elftal. Terwijl de aanvallers weliswaar goede acties lieten zien, maar in de afronding niet nauwkeurig genoeg waren. De beste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg de thuisclub. Vijf minuten voor het einde. Tim Roumen kopte een voorzet van dichtbij echter enkele centimeters naast het doel.

Over het geheel gezien vormde het gelijkspel een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Geen goede wedstrijd. De spanning daarentegen vergoedde veel.

Voorbeeld voor de mannen

Zelfs voor de supportersgroep van Brevendia, bestaande uit leden van de vrouwenteams van de club en vrijwel altijd aanwezig ter ondersteuning bij de thuiswedstrijden, was het duel geen reden tot enthousiasme. „Een lauwe wedstrijd met weinig pit erin,” luidde het commentaar. „Dat zien wij de laatste wedstrijden helaas te vaak. Het tweede vrouwenteam heeft vandaag met 13-0 gewonnen. Myrthe Koenen scoorde vier keer. Daar kunnen deze heren een voorbeeld aan nemen.”

Te weinig gekregen

Trainer René Pouwels van Brevendia vond dat zijn team te weinig had gekregen. „Wij hebben in zijn totaliteit de meeste en ook de beste kansen gekregen. Die kopbal kort voor tijd had voor ons de overwinning moeten opleveren. Wij scoren te weinig en lopen dan constant achter de feiten aan.”