vierde klasse a

Goaltjesdief behoedt Haslou voor nieuw uitstel kampioensfeest

Print
Goaltjesdief behoedt Haslou voor nieuw uitstel kampioensfeest

Aanvoerder Dylan Houben ontkurkt de champagne. Afbeelding: rob oostwegel

elsloo / Bunde -

Eindelijk heeft Haslou z’n titel te pakken. Zondagmiddag dreigde opnieuw uitstel, maar toen stond goaltjesdief Tobias Tanger op. Met een hattrick loodste hij zijn ploeg naar een 6-2 zege op Bunde én naar de derde klasse.

Het draaiboek met de titel ‘We worden kampioen, wat te doen?’ kennen ze bij Haslou intussen uit het hoofd. Vorig seizoen werd het al eens tevergeefs geraadpleegd en de afgelopen twee weken opnieuw.

Droge set kleding

Wat erin staat, laat zich raden: champagne koud zetten, bloemen in het water, t-shirts ophalen bij de drukker, voldoende bier bestellen, een droge set kleding voor de trainer en confettikanonnen inslaan (niet testen).

Om te voorkomen dat het bier dood zou slaan, de rozen zouden verwelken en de shirts vaal zouden worden, zou het de mannen van Haslou netjes staan nu eindelijk eens kampioen te worden.

Nieuwe deceptie dreigde

Zondagmiddag moest het gebeuren tegen middenmoter Bunde. Halverwege leek het uit te draaien op een nieuwe deceptie. Haslou pakte twee keer een voorsprong, maar gaf die net zo vaak kinderlijk eenvoudig weer uit handen.

Het donderde tijdens de rust in de kleedkamer van de thuisploeg. En dat hielp. Vooral clubtopscorer Tobias Tanger trok het zich aan. Hij richtte zich op, scoorde een zuivere hattrick en zorgde er zo voor dat Haslou na drie jaar afwezigheid terugkeert in de derde klasse.

Teamprestatie

Met een medaille om de nek - uitgereikt door een KNVB-vertegenwoordiger, die na meerdere malen voor niks afreizen Elsloo intussen zonder navigatie weet te vinden - vertelde Tanger later bescheiden dat het toch vooral een teamprestatie betrof.

„In de rust beseften we dat het moest gebeuren. We zijn met z’n allen opgestaan en toevallig dat ik er drie maak”, aldus de targetman die zijn seizoenstotaal opkrikte naar 33 doelpunten.

Veel rek

Volgens Tanger leed Haslou niet aan titelstress. „Zo spannend was het niet. We hadden anders nog drie kansen over de komende weken.” Maar nieuw uitstel komt er dus niet. Volgend seizoen speelt Haslou een treetje hoger. Tanger denkt dat zijn ploeg een aanwinst is voor de derde klasse. „We hebben een jonge ploeg waar nog veel rek in zit.”