vierde klasse c

Achttien jaar wachten nu beloond voor voetbalclub Born

Print
Achttien jaar wachten nu beloond voor voetbalclub Born

Keeper Prince Kwankye Pong (links met toeter) weet niet waar zijn toekomst ligt. Afbeelding: ermindo armino

born / Doenrade / Merkelbeek -

Door fusieclub RKDFC/Doenrade met 3-0 te verslaan, kon bij Born de vlag in top. De titel die zich al weken aandiende, is eindelijk daar.

Eindelijk. Na achttien jaar wachten is het zo ver. Born maakt de stap naar de derde klasse. Ruim voor het einde van het seizoen hebben de groen-witten duidelijk gemaakt wie de terechte kampioen is in de vierde klasse C.

Dadendrang

Tegenstander RKDFC/Doenrade kon in de eerste helft nog een verdedigingslinie opwerpen die de dadendrang van de thuisclub aan banden kon leggen. En doelman Eric Thorissen kon met een ultieme voetbeweging een inzet van Jorn Meesen keren.

Na de rust was het verzet echter snel gebroken. Door knullig balverlies op de rand van het strafschopgebied kreeg Born-topscorer Kevin Dohmen vrij baan richting goal. Hij liet zich de kans niet ontnemen en scoorde de openingstreffer.

Kansen in overvloed

Nadat Randy Coolen van RKDFC/Doenrade zijn tweede gele kaart had geïncasseerd, regende het helemaal kansen voor Born. Zo mocht Max Henssen opstomen richting doel. Ook hij stuitte op de tijdig uitgekomen Thorissen.

De afgeslagen bal kwam echter voor de voeten van middenvelder Jeffrey Shu. Die bedacht zich geen moment en plaatste de bal over alles en iedereen heen in het lege doel: 2-0. Met een afstandsschot was het opnieuw Dohmen die zijn twintigste doelpunt mocht begroeten en voor Born de 3-0 maakte.

Met gerust hart promoveren

Voor voorzitter John Janssens is het duidelijk. „Onze focus blijft na het kampioenschap onveranderd. We zetten in op eigen jeugd. Daar plukken we nu ook de vruchten van. Met een A-jeugd die uitkomt in de hoofdklasse en een beloftenteam binnen de club kunnen we met een gerust hart naar de derde klasse.”

Qua talentvolle aanwas zit het dus wel goed in Born. Zo kan trainer Ivo Wagemans doorgaan met het doorselecteren binnen zijn spelersgroep. Of de uitblinkende keeper Prince Kwankye Pong met Born mee promoveert, is nog onzeker. Genietend van het succes gaf hij te kennen dat als een interessante club zich meldt, hij daar misschien wel oren naar heeft.”