Een dode en zeven gewonden bij schietpartij in Baltimore

Print
Een dode en zeven gewonden bij schietpartij in Baltimore

De politie is aan het werk op de plaats waar de schietpartij plaatsvond. Afbeelding: Reuters

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Baltimore in de oostelijke kuststaat Maryland is een dode gevallen en zijn zeven anderen gewond geraakt. Rond vijf uur ’s middags lokale tijd liep een man op een groep mensen af die buiten aan het koken waren, waarna hij op de aanwezigen begon te schieten.

Volgens politiecommissaris Michael Harrison probeerde één persoon aan de schoten te ontsnappen door weg te rennen, maar zakte vlakbij een kerk in elkaar. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zeven andere mensen raakten tijdens de schietpartij gewond: over de ernst van hun toestand is niets bekend.

De politie is nog op zoek naar de schutter en doet daarbij een beroep op de lokale gemeenschap. Mogelijk was er een tweede schutter die de aanvaller onder vuur heeft genomen.

Volgens Harrison was de ‘tragische, laffe’ aanval duidelijk gericht op de groep, maar over een motief is nog niks bekend. De politiebaas werd zes weken aangesteld en heeft zich ten doel gesteld het aantal moorden in het door armoede geteisterde Baltimore drastisch terug te brengen. De stad wordt al tientallen jaren geteisterd door drugsgebruik en wordt beschouwd als een van de meest gewelddadige steden van het land. Het afgelopen jaar werden er meer dan 300 moorden gepleegd, net als het jaar ervoor.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen