Angst voor nieuwe aanslagen in Sri Lanka

Print
Angst voor nieuwe aanslagen in Sri Lanka

Tassen worden gecontroleerd vlakbij de stad Batticaloa. Daar zouden volgens Sri Lankaanse autoriteiten zondag en maandag mogelijk aanslagen gepleegd worden. Afbeelding: Reuters

De autoriteiten in Sri Lanka waarschuwen voor nieuwe aanslagen. Daarbij worden mogelijk een busje en extremisten vermomd als militairen ingezet, schrijft een hoge politiemedewerker in een memo.

,,Er kan een nieuwe golf aanslagen plaatsvinden’’ dat zegt de hoge politiemedewerker in een brief die persbureau Reuters inzag. Extremisten zouden vijf doelwitten in het vizier hebben voor aanslagen, zowel zondag als maandag, onder meer in de stad Batticaloa. Het is onduidelijk wanneer de memo is geschreven. Er zijn zondag in elk geval geen nieuwe aanslagen gepleegd.

Lees ook: ‘Vader en twee broers van brein achter aanslagen Sri Lanka gedood bij politie-actie’

De Sri Lankaanse autoriteiten hebben strenge veiligheidsmaatregelen genomen na het bloedbad op eerste paasdag. Toen vielen honderden doden bij zelfmoordaanslagen op hotels en kerken. Meerdere ministers en oppositieleden bevestigen dat ze zijn geïnformeerd over de nieuwe dreiging.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu