Met een beetje pech wordt het een gure Bevrijdingsdag

Print
Met een beetje pech wordt het een gure Bevrijdingsdag

Afbeelding: René Corten

Zo zonnig en warm als Bevrijdingsdag vorig jaar was, zal het komend weekend bij lange na niet worden. Met een beetje pech kan deze 5 mei zelfs in de top 10 koudste ooit terechtkomen.

Wie uitgaat van het meest negatieve scenario rekent komende zondag op buien met kans op hagel, een gure noordwestenwind en maxima van rond de negen graden. Ronduit koud voor de tijd van het jaar.

Maar leg niet direct een dikke coltrui en een muts klaar: de weermodellen lopen nog flink uiteen, zegt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,Het is echt nog te vroeg om zulke gedetailleerde voorspellingen te doen, maar het behoort tot de mogelijkheden. Over een paar dagen hebben we meer zekerheid. Het gemiddelde van de berekeningen komt nu uit op zo’n 9 tot 13 graden voor zondag”, zegt Janssen. ,,Fris voor de tijd van het jaar.” Wat hij wel kan zeggen: deze Bevrijdingsdag komt niet in de buurt van de zonovergoten editie van vorig jaar, toen het kwik op sommige plaatsen naar de 23 graden steeg.

Overigens is het de komende dagen nog behoorlijk lenteweer, maar vanaf donderdag wordt het wisselvalliger. ,,De natste dagen deze week zijn donderdag, vrijdag en zaterdag”, zegt de weerman.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg.