Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Deze aspergequiches van oma Annie zijn in no-time weg

Aan taf

Deze aspergequiches van oma Annie zijn in no-time weg

Je kúnt deze aspergequiches invriezen… als je er over hebt tenminste… Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Asperges. Annie is er groot mee geworden. Twaalf jaar was ze toen ze met kisten achterop naar het veld fietse. De hele oogst ging naar de veiling. Pas later aten ze zelf van het witte goud.

In het aspergeseizoen werd de klok rond gewerkt. Het witte goud (we hadden een halve hectare) was een extra inkomen voor ons boeren- bedrijf. De gehele oogst ging naar de veiling. Pas vanaf de jaren zestig stond de delicatesse ook op ons menu. Aspergesoep, asperge met ham en ei en deze heerlijke quiches. Eenmaal op tafel, zijn ze zo weg!

Aspergequiches

Voor 24 porties

Bereidingsduur: 2,5 uur

INGREDIËNTEN:

voor 24 quiches

500 gr vlaaienmix (te koop ...