Voorzitter carnavalsvereniging Dun Ezelskop stopt na commotie over jubileumprins

Print
Voorzitter carnavalsvereniging Dun Ezelskop stopt na commotie over jubileumprins

De keuze voor prins Joep II van Dun Ezelskop leidde afgelopen carnavalsseizoen tot de nodige commotie in de vereniging en in het dorp. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Sevenum -

Daan Salet heeft zich teruggetrokken als voorzitter van carnavalsvereniging Dun Ezelskop in Sevenum. Hij heeft daartoe besloten om rust in de vereniging te krijgen. Hier was tweespalt en commotie ontstaan door het uitroepen van vorst Joep Rooyakkers tot jubileumprins.

Lees ook: Prins die zichzelf heeft uitgeroepen, merkt niets van kritiek

Vooral het feit dat Rooyakkers zelf actief betrokken zijn bij de selectie van zichzelf als prins zette veel kwaad bloed. Op sociale media, maar ook tijdens diverse carnavalsactiviteiten was er daardoor veel kritiek. Ook binnen de carnavalsvereniging heerste er tweespalt over de keuze.

Wijze mannen

Dat was voor ‘een commissie van wijze mannen’ binnen de vereniging reden om een ledenvergadering uit te roepen. Tijdens die vergadering lichtte Salet toe hoe de keuze voor Rooyakkers als prins exact gelopen is, daarna kondigde hij zijn vertrek als voorzitter aan.

Naar eigen zeggen wil hij daarmee voor rust zorgen in de vereniging. „Ja, het is jammer hoe het allemaal gelopen is, maar we hebben ervan geleerd. Het is nu vooral van belang dat we deze zaak achter ons kunnen laten. Als dat betekent dat ik een stap terug moet zetten, dan heb ik dat daar graag voor over. We moeten vooruit kijken. Er in 2020 weer een mooie carnaval van maken”, zegt Salet, die de komende maanden het bestuur van Dun Ezelskop enkel nog zal bijstaan bij de zoektocht naar een nieuwe voorzitter.

Protocol

Wat zijn toelichting tijdens de ledenvergadering precies inhield wil Salet niet zeggen om de zaken niet opnieuw op te rakelen. Volgens Ben van Essen, een van de ‘wijze mannen’, is er wel nadrukkelijk gezegd dat de selectie achteraf gezien anders had gemoeten. Ook wordt het protocol voor de keuze van de prins iets beter vastgelegd ten opzichte van het verleden. „Het stond in een vergaderverslag benoemd, niet meer”, vertelt Van Essen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen