Wandelpad Partij na 60 jaar weer open

Print
Wandelpad Partij na 60 jaar weer open

Het stegelke is met de hand gesmeed.

Partij -

Kernoverleg Partij-Wittem neemt donderdag 9 mei een wandelpad opnieuw in gebruik. Dat gebeurt middels een openingswandeling die om 13.30 uur begint vanaf café Herberg de Remise, Partijerweg 35.

De wandeling duurt ongeveer een uur. Deze voert langs gerealiseerde en geplande groenprojecten van Kernoverleg Partij-Wittem, die dankzij de inzet van inwoners tot stand komen.

Het Kernoverleg is met de opening van dit pad erin geslaagd een lang gekoesterde wens van veel bewoners en toeristen in vervulling te laten gaan. Een door de toenmalige eigenaren afgesloten wandelpad langs de Geul wordt, met dank aan het Waterschap Limburg, na zestig jaar opnieuw open gesteld.

Vanuit Partij voert één brug over de Geul naar De Bek en de Gulperberg en een andere brug langs het voetbalveld naar Hoeve Hommerich. Het nieuwe pad ligt tussen beide bruggen. Het pad is aan beide zijden bereikbaar door robuuste stegelkes. Het onbehandelde massieve ijzer hiervan is door een inwoner van Partij met de hand gesmeed. Het ijzer is aan een houten paal bevestigd. Opening van het wandelpad is mogelijk dankzij toestemming van het Waterschap Limburg en medewerking van de gemeente Gulpen-Wittem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen