Flixbus gaat in Maastricht stoppen aan de Maas bij Graanmarkt

Print
Flixbus gaat in Maastricht stoppen aan de Maas bij Graanmarkt

De Graanmarkt is vanaf woensdag het eerste dat Flixbus-reizigers van Maastricht zien. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Flixbus gaat met zijn internationale bussen in Maastricht de komende maanden stoppen in de buurt van de Graanmarkt. Aan de Maasoever-kant, ongeveer ter hoogte van de ingang van de Onze Lieve Vrouwe-parking, is plaats voor twee bussen.

Dat is het resultaat van spoedoverleg met de gemeente, die Flixbus tijdelijk naar de Groene Loper wilde. Het bedrijf dat met dertig bussen per dag Maastricht aan doet, vond dat een te ‘verlaten vlakte’ en vreesde overlast voor omwonenden. Flixbus ging voor een meer ‘representatieve’ halte en koos voor de Maasboulevard, in de buurt van de Wilhelminabrug. Die plaats achtte de gemeente echter te onveilig.

De nu gekozen plek, iets zuidelijker aan de Maas gelegen, betreft een voormalige bushalte die ooit is aangelegd bij een tijdelijke aanlegsteiger van rederij Stiphout. Vanaf de Maasboulevard, schuin tegenover de Graanmarkt, moeten de klanten van Flixbus ongeveer een kilometer lopen naar het station.

Spreiding

Andere internationale bussen, van IC Bus, Eurolines en KLM, gaan volgens wethouder Gert-Jan Krabbendam wél de Groene Loper gebruiken. „Daarmee ontstaat een spreiding en blijft de impact voor de Groene Loper beperkt.”

Deze oplossing is tijdelijk. Op zijn vroegst eind dit jaar wordt de definitieve internationale bushalte geopend aan de Meerssenerweg, op enkele honderden meters van het station. Tot en met dinsdag stoppen ze aan de achterkant van het station, maar daar veroorzaken ze te veel overlast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen