Video: Man (31) raakt ernstig gewond bij ongeluk met twee vrachtwagens

Print

Video: Track’88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Twee vrachtwagens zijn maandagochtend met elkaar in botsing gekomen in het Duitse Selfkant, vlak over de grens bij Sittard. Een van de vrachtwagenchauffeurs raakte zwaargewond bij het ongeluk.

Het ongeval vond plaats rond half negen. De vrachtwagenchauffeurs reden achter elkaar op de hoofdweg B56 in de richting van Nederland.

Door nog onbekende oorzaak botste de achterste bestuurder, een 31-jarige man uit Polen, ten hoogte van de oprit naar de snelweg 410 op de vrachtwagen van zijn Nederlandse voorganger. Beide bestuurders verloren de controle over hun voertuig. De voorste vrachtwagen raakte hierdoor een personenauto.

De Poolse vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurders bleven ongedeerd.

Lekkage

Alle betrokken voertuigen liepen forse schade op bij het ongeluk. Door de schade lekte er benzine uit de Nederlandse vrachtwagen. De brandweer kwam ter plekke om het wegdek schoon te maken.

Het Poolse voertuig moest worden afgesleept door een berger. De hoofdweg was urenlang volledig afgesloten in de richting van Nederland.