Skiën in de meivakantie? Het sneeuwt weer in de Alpen

Print
Skiën in de meivakantie? Het sneeuwt weer in de Alpen

Afbeelding: EPA

Het is niet de meest vanzelfsprekende activiteit in de meivakantie: skiën in de Alpen. Maar het kan prima. Afgelopen weekend viel er op sommige plekken tot 40 centimeter sneeuw, en ook volgend weekend wordt sneeuw verwacht, ook in de dalen.

Heel bijzonder is de sneeuwval niet, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,In april en mei zien we in de Alpen wel vaker grillen met sneeuw, zeker op grote hoogte. Daarnaast past het in het weerbeeld, want ook hier is het koud. Zondag- op maandagnacht heeft het op sommige plaatsen in Nederland ook gevroren.”

De komende dagen wordt het in de Alpen (en in Nederland) wel weer wat warmer, maar voor wie toch zin heeft in een midweekje sneeuw is er goed nieuws: ook komend weekend wordt weer sneeuwval verwacht in de Alpen, vooral in Oostenrijk en in delen van Zwitserland.

Exacte skigebieden waar dit weekend sneeuw gaat vallen, zijn nog niet aan te wijzen. Daarover geven de weerkaarten nog geen uitsluitsel. Daarnaast zijn lang niet alle skigebieden meer open, en stijgt de sneeuwgrens in de gebieden steeds meer. De kwaliteit van de sneeuw in het dal is daarmee niet altijd meer om over naar huis te schrijven. Zelfs niet als er een vers laagje overheen is gevallen.

Benieuwd welke gebieden nog open zijn? De website Ski-informatie houdt het nauwkeurig voor je bij.

Deze gebieden lagen er afgelopen weekend in ieder geval wit bij:

Dit bericht bekijken op Instagram

Superbe fin de saison à TIGNES

Een bericht gedeeld door Legrand (@a.legrand1970) op

Dit bericht bekijken op Instagram

#ValThorens this morning ????????

Een bericht gedeeld door ?? Val Thorens ?? (@val_thorens) op

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen