Knooppuntenroutes voor ruiters en menners in Horst aan de Maas

Print
Knooppuntenroutes voor ruiters en menners in Horst aan de Maas

Wethouder Eric Beurskens helpt bij de plaatsing van het eerste knooppuntenpaaltje. Afbeelding: Gemeente Horst aan de Maas

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

In Horst aan de Maas is een begin gemaakt met de aanleg van een ruiter- en mennetwerk via bewegwijzering. Het is het eerste netwerk in een reeks van zeven die in 2019 en 2020 in Noord-Limburgse gemeentes wordt aangelegd.

De routes vormen een mooie aanwinst voor de vrijetijdsbesteding en zijn een versterking voor het imago van ‘Limburg paardenregio van Nederland’, volgens wethouder Eric Beurskens. De bestaande ruiter- en menroutes werden in 2017 door de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo, samen met lokale ruiters en menners, de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) en terreineigenaren geactualiseerd. De routes waren echter alleen digitaal beschikbaar via de routeplanners op www.paardrijdeninlimburg.nl en www.liefdevoorlimburg.nl. Medio 2020 kunnen de routes ook via bewegwijzering gevolgd worden. In Horst aan de Maas gaat het om zo’n 140 kilometer. In totaal zijn er eind 2020 ruim 650 kilometer aan knooppuntenroutes voor ruiters en menners in Noord-Limburg beschikbaar. Meer informatie hierover is op te vragen via info@routebureaulimburg.nl.

De route wordt aangelegd door het Routebureau Noord- en Midden-Limburg in opdracht van de gemeente Horst aan de Maas. Het project wordt gefinancierd door de zeven gemeenten en provincie Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen