Inzaaiactie voor bloemrijke akkerranden

Print
Inzaaiactie voor bloemrijke akkerranden

Bloemrijke akkerranden dragen bij aan de vergroting van de biodiversiteit. Afbeelding: VIA Limburg

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Stichting Landschap Horst aan de Maas stelt in samenwerking met de gemeente bloemrijke mengsels ter beschikking om overhoeken en percelen in te zaaien. De mengsels leveren samen een welkome voedselaanvulling voor insecten en een bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit.

De gemeente zaait zelf haar braakliggende percelen in, terwijl Landschap Horst aan de Maas desgewenst akkerranden en percelen van burgers en agrariërs kan inzaaien. Wie een perceel, overhoek of akkerrand wil laten inzaaien of zelf wil inzaaien, kan zich hiervoor aanmelden via info@landschaphorstaandemaas.nl. Of na overleg het zaad ophalen bij Ton Hoeijmakers, tel. (077) 398 25 52, Louis van de Goor, tel. (077) 467 19 90 of Peter Alards, tel. 06-30996231.

Voor een perceel van circa 50 m2 is het mengsel fleurig perceel Horst te verkrijgen op de gemeentewerf vanaf 11 mei op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Een meerjarig mengsel voor bijen en vlinders voor maximaal 10 m2, vlindermengsel Horst, is eveneens te verkrijgen op de gemeentewerf vanaf 1 mei op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Omdat de mengsels voor zo veel mogelijk burgers beschikbaar zijn, kan er slechts voor één optie gekozen worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen