Venray gaat toch niet handhaven op Roekenbosch

Print
Venray gaat toch niet handhaven op Roekenbosch

Afbeelding: Laurens Eggen

Blitterswijck -

Venray gaat vanaf woensdag 1 mei toch niet handhaven op voormalig vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck. De gemeente wil met een schone lei beginnen nu er op korte termijn gestart wordt met het tien jaar durende afbouwplan voor het park.

De gemeente besloot vorig jaar de illegale en permanente bewoning op het vakantiepark aan te gaan pakken. Daartoe werden handhavingsbesluiten genomen. Per 1 februari zou de gemeente daadwerkelijk na een lange procedure kunnen overgaan tot echte actie. Kort voor het zover was werd die datum alsnog opgeschoven naar woensdag 1 mei, omdat volgens de rechtbank, waar door enkele huiseigenaren van Het Roekenbosch een kort geding was aangespannen, de betrokken partijen nog pogingen moesten doen om er gezamenlijk uit te komen.

Vergunning

De gemeente heeft daarentegen besloten om de handhavingsbesluiten in te trekken. De reden is dat de nieuwe omgevingsvergunning voor het park bijna een feit is. Daarmee ontstaat er een nieuwe situatie waarbij een deel van de huisjes op korte termijn verdwijnt en de overgebleven huisjes voor de tijdelijke huisvesting van woonurgenten en arbeidsmigranten gebruikt mogen worden. Ook blijven er een handjevol huisjes voor recreatie beschikbaar.

Afspraken

Mochten zich onoorbare zaken voordoen als die nieuwe vergunning een feit is, kan de gemeente de gebruikers van Het Roekenbosch wijzen op de afspraken die er inmiddels zijn gemaakt. Ook kan de gemeente alsnog nieuwe handhavingsacties inzetten mocht er wederom sprake zijn van illegale en permanente bewoning.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen