Clubs Buggenum blijven beschikking houden over oude kleedlokalen als opslagruimte

Print
Clubs Buggenum blijven beschikking houden over oude kleedlokalen als opslagruimte

De oude kleedlokalen in Buggenum zijn ernstig in verval Afbeelding: John Peters

Buggenum -

Verschillende verenigingen in Buggenum kunnen ook in de toekomst gebruik blijven maken van de voormalige kleedlokalen van VV Buggenum als opslagruimte.

Het college van B en W wil de ernstig vervallen kleedruimten voor het symbolische bedrag van 1 euro verkopen. Ook is men bereid om 15.000 euro subsidie beschikbaar te stellen zodat de verenigingen die de kleedlokalen gebruiken als opslagruimte die zelf op kunnen knappen.

Verenigingen

Twintig jaar geleden ging VV Buggenum ter ziele. De kantine werd in gebruik genomen door de schutterij. De kleedlokalen werden door de schutterij, kindervakantiewerk, de fanfare, de jeugdcontactraad en de stichting Open Poorten gebruikt als opslag. Inmiddels zijn de kleedlokalen ernstig in verval.

„Formeel moet nog een en ander geregeld worden, maar ik denk dat het uiteindelijk een oplossing is die zowel voor de verenigingen als de gemeente voordelen heeft”, vertelt Albert Mennen, voorzitter van schutterij Sint Aldegundis. „Wij houden als verenigingen de ruimte ter beschikking, de gemeente is van een kostenpost af.”

Onderhoud

De verenigingen hadden om dertigduizend euro subsidie gevraagd, maar daarvan wil het college van B en W de helft toekennen. „Daar zijn we blij mee. Op dit moment doen we alleen het hoogstnoodzakelijke aan onderhoud. Veel geld steken in een gebouw dat niet van ons is, zou vreemd zijn. Maar met de subsidie zouden we aardig uit de voeten kunnen. Daarnaast zitten bij de verenigingen genoeg handige mensen”, weet Mennen. „Iedereen die nu naar het schietterrein gaat komt langs de kleedruimten, dus het zou mooi zijn als het er straks allemaal representatiever uitziet.”

De bedoeling is dat nog dit jaar de overdracht van de kleedlokalen is afgerond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen