Diamanten paar Bruno en Billa Breuer

Print
Diamanten paar Bruno en Billa Breuer

Namens de gemeente Kerkrade feliciteerde wethouder Bert Bejas het diamanten paar. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Het echtpaar Billa Paulissen (81) en Bruno Breuer (85) uit de Winricusstraat in Kerkrade-West is 60 jaar getrouwd.

Op 25 april 1959 traden ze in het huwelijk in de kerk van de Heilust en gingen in de wijk Rolduckerveld wonen. Na verloop van tijd kochten ze een huis in Kaalheide. Daar woont het echtpaar nog steeds met veel plezier.

Wafels

In 1965 werd Andreas geboren. Zes dagen later overleed de eerste zoon echter. Een jaar later kwam Frank ter wereld en in 1968 werd het gezin compleet met de geboorte van dochter Irmgard. Opa Bruno en oma Billa zijn anno 2019 trots op hun vijf kleinkinderen. Grootmoeder vindt het heerlijk om de kids te verwennen met eigen gebakken wafels en cake.

Dans

Inmiddels 62 jaar geleden kwam Billa vlees kopen in de winkel waar Bruno als slager werkte. Daar raakte ze met elkaar in gesprek en vervolgens kwamen ze elkaar tegen in danszaal Eussen in Spekholzerheide. Hij vroeg haar ten dans en heeft Billa daarna niet meer losgelaten.

Het diamanten echtpaar houdt nog steeds van een goed gesprek en ondanks zijn leeftijd wandelt Bruno regelmatig met de grote hond van dochter Irmgard. “Zo blijven we mobiel en onder de mensen”, zegt Bruno. Soms bezoekt hij een van de slagerijen, waar hij ooit heeft gewerkt. Billa doet nog het huishouden en bij mooi weer is ze actief in de tuin. Breien is haar favoriete hobby.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen