Werkzaamheden vertraagd: geen treinen tussen Boxmeer en Cuijk

Print
Werkzaamheden vertraagd: geen treinen tussen Boxmeer en Cuijk

Afbeelding: Stefan Koopmans

Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Door problemen bij het testen van de nieuwe beveiliging van de Maaslijn rijden er woensdag de hele dag geen treinen tussen Boxmeer en Cuijk. Openbaar vervoerder Arriva was gedwongen de hele dag bussen in te zetten.

Volgens ProRail ontstonden de problemen dinsdagavond bij het testen van het nieuwe beveiligingssysteem op het traject tussen Nijmegen en Boxmeer. Daardoor kon het spoor tussen Boxmeer en Cuijk niet worden vrijgegeven voor treinverkeer. Tussen Cuijk en Nijmegen konden wel al treinen rijden. Donderdag rijden er wel weer treinen, zegt ProRail.

Operatie

ProRail werkt sinds vrijdag 26 april aan het sluitstuk van de nieuwe treinbeveiliging op de Maaslijn tussen Blerick en Nijmegen: de verbinding tussen de relaishuisjes en het spoor. De miljoenenoperatie moet ervoor zorgen dat het aantal vertragingen en niet rijdende treinen op de route drastisch verminderen. Door zwaar verouderde elektronica en bedrading ging het op de Maaslijn de laatste jaren van kwaad naar erger qua vertragingen.

Verwachting

De dag vertraging heeft volgens een woordvoerder van ProRail geen gevolgen voor de rest van de operatie van tien dagen. Tot en met zondag 5 mei focussen de werkzaamheden zich op het traject tussen Cuijk en Blerick. Die zijn zoals het er nu uitziet gewoon zondag klaar, zodat de Maaslijn op maandag weer volledig opengesteld is. „Een honderd procent garantie dat we het halen, is er nooit, maar deze tegenslag heeft hoe dan ook geen gevolgen.”