Chartervluchten Freebird Airlines van Eindhoven naar Irak en Egypte

Print
Chartervluchten Freebird Airlines van Eindhoven naar Irak en Egypte

Afbeelding: Jean Pierre Reijnen/ED

En weer voegt Eindhoven Airport enkele exotische bestemmingen toe aan het pakket, ditmaal naar Irak en Egypte.

De Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines heeft voor het zomerseizoen slots gekregen voor wekelijkse vluchten naar beide landen. Eén keer per week-tot oktober- vliegt Freebird naar Erbil en Suleimaniya in de Koerdische regio van Irak en naar Hurghada, een badplaats in Egypte. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A320, met een capaciteit van 180 stoelen.

Het gaat om chartervluchten, waarvoor geen losse tickets te koop zijn.

Freebird is niet helemaal nieuw voor Eindhoven Airport. In het verleden verzorgde de in 2000 gestarte chartermaatschappij vluchten naar Turkije, in opdracht van TUi. Freebird heeft een vloot van zeven Airbussen en vervoert jaarlijks een miljoen passagiers naar 170 bestemmingen in 26 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen