Woning van jongeren onder begeleiding beschoten

Print
Woning van jongeren onder begeleiding beschoten

Afbeelding: Etienne Zegers

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In Susteren is maandagavond een woning beschoten.

Het schietincident vond rond half tien plaats bij een huis aan de Dieterderweg. De kogels gingen door een ruit van de woning. Er zijn geen gewonden gevallen.

In de woning die is beschoten, wonen jongeren onder begeleiding. Dat zegt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in een reactie.

De bewoners op wie de dreiging gericht zou zijn, zijn naar een andere woonlocatie overgeplaatst. Daarmee is volgens de burgemeester ook directe bedreiging voor de buurt weggenomen

Om welke begeleidende instantie het gaat, wilde de burgemeester met het oog op de privacy van de betrokkenen niet melden.

Buurtbewoners zijn inmiddels geïnformeerd over de maatregelen die de gemeente heeft genomen. Zo wordt het pand de komende twee weken in de gaten gehouden door een camera en patrouilleert de politie regelmatig.

De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar meer getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen