Facebook start met een datingservice

Print
Facebook start met een datingservice

Afbeelding: Reuters

Facebook heeft een aantal verbeteringen voor de mobiele site en app aangekondigd. Dit deed het bedrijf op de jaarlijkse F8-conferentie van het bedrijf. Zo gaat het bedrijf meer achter hackers en spammers aan en komt er een datingservice.

De F8-conferentie wordt jaarlijks door Facebook georganiseerd voor ontwikkelaars en techneuten. Het is voor het bedrijf hard nodig om gebruikers aan zich te binden en vertrouwen terug te winnen. Het bedrijf wordt de afgelopen tijd geteisterd door veiligheids- en privacyschandalen.

Vorig jaar werd Facebook Dating al aangekondigd en nu wordt het in meer landen uitgerold en is er een nieuwe optie: Secret Crush. Met die optie kun je maximaal negen mensen uit je vriendenlijst selecteren die je echt leuk vindt. Die crushes krijgen dan een notificatie dat iemand hem of haar leuk-leuk vindt. Als diegene jou ook als ‘secret crush’ heeft, krijg jullie beide een berichtje en kun je verder chatten in Facebook’s chat app Messenger.

Secret Crush wordt voor nu nog uitgerold in Suriname, de Filipijnen, Vietnam, Singapore, Maleisië, Laos, Brazilië, Peru, Chili, Bolivia, Ecuador, Paraguay, Uruguay en Guyana. Wanneer je in Nederland kunt beginnen met daten via Facebook is niet bekend.

Nepnieuws

Ook gaat Facebook dus meer aandacht besteden aan het bestrijden van hackers, spammers en anderen die via Facebook nepnieuws, verkeerde informatie of foute theorieën verspreiden. Dan komt het social mediaplatform ook nog met een datingservice. Daarnaast wordt het ontdekken van evenementen en gebeurtenissen in de buurt makkelijker gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen