Twee kogels door de ruit: extra beveiliging na aanslag op begeleidingshuis voor jongeren

Print
Twee kogels door de ruit: extra beveiliging na aanslag op begeleidingshuis voor jongeren

Afbeelding: Etienne Zegers

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Een conflict tussen jongeren ligt ten grondslag aan de schietpartij afgelopen maandag op de Dieterderweg in Susteren. Dat zegt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren.

Volgens Hessels speelt het conflict al enige tijd en is het maandag bij het huis waar jongeren onder begeleiding wonen tot een uitbarsting gekomen. De politie zegt hierover nog geen uitspraken te willen doen. Het gaat in ieder geval niet om een conflict tussen de bewoners onderling.

Lees ook: Woning beschoten in Susteren, politie start onderzoek

Bij de schietpartij werden maandagavond rond half tien kogels afgevuurd op de benedenverdieping van het huis. In het raam zitten twee kogelgaten. Een getuige zag drie mannen wegrennen. Later op de avond ging nog een oproep uit via Burgernet om uit te kijken naar een slanke man met gele jas en pet. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Volgens Hessels wordt het pand bewoond door ‘mensen die onder begeleiding staan van verschillende instanties’. Ook de bewoners die doelwit waren van de schietpartij werden begeleid en waren aanwezig in de woning. Zij zijn overgeplaatst naar elders. Door welke instantie de begeleiding wordt gedaan, wilde Hessels niet kwijt.

De woning wordt de komende twee weken bewaakt met een camera. De beschoten woning wordt de komende twee weken permanent bewaakt met een camera die aan de overzijde aan een lantaarnpaal bevestigd is. Door het vertrek van de bewoners die het doelwit waren van de schietpartij, is volgens de burgemeester ook de directe dreiging verdwenen. De camera moet dan ook vooral gezien worden als een stukje veiligheidsbeleving voor de buurt. In een bewonersbrief stelt Hessels dat de politie de komende tijd regelmatig zal patrouilleren en dat er wordt gesproken met de achtergebleven bewoners van het pand.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen