Tweetal aangehouden voor cokewasserij in woning in Sittard

Print
Tweetal aangehouden voor cokewasserij in woning in Sittard

Het betreffende pand in Ophoven. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard -

De politie heeft vorige week vrijdag een man van 20 uit Zeist en een 23-jarige man uit Zoetermeer aangehouden in verband met een cocaïnewasserij in een woning in de Sittardse wijk Ophoven.

In oktober vorig jaar vond daar een explosie plaats waarna er brand uitbrak. Volgens het Openbaar Ministerie luidt de verdenking tegen het aangehouden tweetal vooralsnog het vervaardigen dan wel in bezit hebben van harddrugs en/of brandstichting, zegt een woordvoerder. De twee mannen blijven nog zeker veertien dagen vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris bepaald.

Lees ook: Cokewasserij ontdekt na explosie en brand in woning

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dat is de reden waarom nog niet bekend wordt gemaakt hoe de politie deze twee op het spoor is gekomen, legt de woordvoerder van het OM uit. „In het belang van het onderzoek kan ik daar geen mededelingen over doen.” De advocaten van beide verdachten willen niks zeggen.

Naam

De woning, een verbouwde boerderij, staat op naam van een zus en broer uit Sittard. De laatste wil niet reageren. Juridisch is van belang in hoeverre hij en zijn zus als niet-inwonende eigenaren op de hoogte waren van de cokewasserij in hun pand. Ook moet duidelijk worden hoelang het drugslab in de woning heeft gefunctioneerd.

Straf

De bewoner van het pand is een broer van de eigenaren, die eerder openlijk met drugs in aanraking is geweest. In 2009 zat hij een straf in Spanje uit voor hasjsmokkel.

Na de brand en de explosie op maandagavond 15 oktober 2018 besloot de bouwinspectie het voorste deel te slopen. In een cokewasserij wordt cocaïne gescheiden van een maskerende stof.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen