Foto van de week

Foto van de Week: beland in een Amerikaanse roadmovie

© Foto Jeroen Kuit

» Elke week belicht een van onze fotografen de meest bijzondere foto die hij of zij deze week maakte. Vandaag Jeroen Kuit over een samenloop van omstandigheden.

„Dit is typisch een foto die tot stand is gekomen door samenloop van omstandigheden. Donderdag 25 april reed ik naar huis van een opdracht in Roermond waar was stilgestaan bij de slachtoffers uit Sri Lanka met een lichtjestocht door de binnenstad. Bij aankomst op het Stationsplein greep de sfeer mij meteen aan. De stille mensen die met moeite hun kaarsje aankregen vanwege de wind en vooral ook de regen, het gaf een extra dementie aan de bijeenkomst.

Op weg naar huis waren mijn gedachten nog bij de verregende herdenking, toen ik in de verte de zon door de wolken zag breken. Was dit maar een uur eerder gebeurd.

Ik raakte gefascineerd door het schouwspel. Het tankstation, de donkere regenwolken en het zonlicht gaven mij heel even het idee dat ik in een Amerikaanse roadmovie was beland. Ik zag gelijkenis met een scène uit een Hollywoodfilm over route 66 met een neonverlicht tankstation.

Het schouwspel van de natuur was van zeer korte duur. De zon verdween weer snel achter een dikke wolkenlaag.

Normaal ligt mijn camera altijd in de kofferbak, maar deze ene keer lag hij op de bijrijdersstoel te drogen. In een reflex pakte ik hem en zonder door de zoeker te kijken, drukte ik af.

Op kantoor bekeek ik de foto op het grote scherm en kreeg weer het gelukkige gevoel dat ik tijdens de rit naar huis had. Fotograferen is niet alleen emoties vastleggen, maar ze als fotograaf ook ervaren.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee