Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

MVV door de ogen van Sylvia Giesbers

MVV Barometer

MVV door de ogen van Sylvia Giesbers

Afbeelding: Archieffoto Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV Barometer van VIA Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van de gastvrouw van de persruimte Sylvia Giesbers.

Ze groeide op in Sittard omdat haar vader daar vandaan komt en ging in haar jongere jaren bij Fortuna Sittard kijken. Inmiddels woont en werkt de 51-jarige Sylvia Giesbers al jarenlang in Maastricht en is ze verknocht geraakt aan MVV.

“Toen ik jong was ging ik bij Fortuna kijken, want ik heb als kind altijd voetbal leuk gevonden. Later ben ik met collega’s en vrienden naar MVV gegaan. Na de eerste keer in de Geusselt was ik om. MVV is mijn clubje”, vertelt ze. Giesbers werkte in een café op de Vrijthof en een collega werkte ook bij MVV. “Ze zei tegen mij van is dat niks voor jou om te doen. Je gaat toch elke wedstrijd kijken, misschien kun jij de persruimte beheren, want dat heeft natuurlijk ook affiniteit met de horeca. Dat is nu veertien jaar geleden.”

Met veel plezier staat Giesbers al jarenlang als gastvrouw in de persruimte bij MVV. Ze ontvangt alle journalisten, fotografen en cameramensen en zorgt dat ze niks te kort komen. “Ik zorg voor een kopje koffie, maar wijs ze ook op de wifi-code en hun zitplekken. Fotografen krijgen van mij een hesje en in de rust zorg ik voor koffie of een kop soep”, vertelt ze. “Na afloop van de wedstrijd zitten de krantenverslaggevers druk te werken en breng ik wat fris en een bitterbal.” Giesbers heeft plezier in haar rol als gastvrouw. “Het is erg leuk om te doen. Je ziet vaak dezelfde gezichten, maar ook juiste elke twee weken andere mensen. Het blijft interessant en het loopt altijd soepel”, vertelt ze.

Zodra alle pers naar buiten is, gaat Giesbers ook snel mogelijk de tribunes op om niets van de wedstrijd te hoeven missen. “Ik wil altijd wel kijken en leef ook fanatiek mee. Misschien tegenwoordig iets minder fanatiek dan vroeger, maar als ze scoren spring ik nog altijd van mijn stoel op. MVV betekent veel voor me. Het is de club waar veel sfeer is.” Als halve Sittardse kijkt ze wel nog altijd wat Fortuna heeft gemaakt omdat ze met die club net iets meer heeft dan met de andere Limburgse clubs, maar haar mooiste MVV herinnering is wel de 7-0 zege in Sittard op Fortuna in 2008. “En ook een paar jaar geleden toen MVV een periodetitel won, ben ik naar het stadion gegaan om de spelersbus op te wachten. Dat was ook uniek om mee te maken.” De barometer staat positief voor Giesbers. “Ze hebben natuurlijk een mindere periode gehad, maar dat heeft elke club. Ze doen het nu goed en hebben lang meegestreden om de play-offs te halen, maar dat is helaas net niet gelukt. Dat zou wel heel mooi zijn geweest. Of ze ook echt klaar waren voor promotie, betwijfel ik, maar een paar extra wedstrijden waren wel leuk geweest.”