KLM start met driemaal daagse busverbinding tussen Venlo en Schiphol

Print
KLM start met driemaal daagse busverbinding tussen Venlo en Schiphol

KLM rijdt sinds 2016 al tussen Maastricht, Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol. Afbeelding: Loraine Bodewes

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Luchtvaartmaatschappij KLM start per 1 juli met een directe busverbinding voor eigen passagiers tussen het station in Venlo en luchthaven Schiphol.

Een woordvoerder van KLM bevestigt de berichtgeving van Luchtvaartnieuws Magazine daarover.

Venlo wordt per 1 juli startpunt van een route naar Schiphol via Nijmegen, Arnhem, Veenendaal en Rhenen. Momenteel is het startpunt van de route via die plaatsen nog in Nijmegen. Vanaf het nieuwe beginpunt Venlo gaat net als nu drie keer per dag een bus naar Schiphol rijden. Ook vertrekt er drie keer een bus in tegenovergestelde richting.

De service is bedoeld voor reizigers die een ticket van KLM hebben gekocht. De bus is voor deze reizigers gratis. Aan boord is gratis koffie en thee beschikbaar. Als de bus onderweg te maken heeft met vertraging, kan KLM vliegtickets indien nodig gratis omboeken. De chauffeur staat in direct contact met de luchthaven.

Sinds 2016 heeft KLM al eenzelfde verbinding tussen Maastricht, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en Schiphol. Er komt ook een nieuwe route die begint in Enschede en via Hengelo en Apeldoorn naar de luchthaven rijdt. Vervoersbedrijf Munckhof uit Horst levert de touringcars.

Volgens KLM-topman Harm Kreulen maken per jaar 30.000 reizigers gebruik van de gratis busverbindingen. Volgens hem volgt er mogelijk ook nog een vierde lijn naar het noorden van het land.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen