Benefietconcert voor wereldburgerstage leerlingen Sint Ursula

Print
Benefietconcert voor wereldburgerstage leerlingen Sint Ursula

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heythuysen -

Pianist Daniël Vissers uit Heythuysen verzorgt samen met pianiste Peiyun Xue en talent van de plaatselijke muziekschool De Nootzaak een benefietconcert op zondag 12 mei om 14.00 uur in De Bombardon in Heythuysen. De opbrengst van het concert is voor de leerlingen van Sint Ursula die komende zomer op wereldburgerstage gaan.

De 23 leerlingen van Sint Ursula gaan, onder begeleiding van vier docenten, drie weken lang met de stichting Global Exploration naar Java Indonesië. Ze gaan daar de handen uit de mouwen steken om te werken aan de doelstellingen van de stichting: beter onderwijs en betere leesomstandigheden in ontwikkelingslanden. Hiermee biedt de ANBI-erkende stichting, die onder meer samenwerkt met ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen, de scholieren de mogelijkheid om ‘global awareness’ op te doen.

Sponsorgeld

De leerlingen werken daarnaast mee aan het project Wildlife Rescue Center in Yogjakarta, dat zich richt op het beschermen en bevrijden van dieren die leven in gevangenschap. Een dergelijke stage en het realiseren van de doelen kost veel geld. De leerlingen organiseren daarom projecten om sponsorgeld te verzamelen.

Benefietconcert voor wereldburgerstage leerlingen Sint Ursula
Pianist Daniël Vissers uit Heythuysen. Foto: Frank Hirschhausen

Stagedeelnemer Benjamin Vissers (16) uit Heythuysen heeft zijn broer, de bekende pianist Daniël Vissers, bereid gevonden om samen met pianiste Peiyun Xue en leerlingen van muziekschool De Nootzaak een concert te verzorgen. De volledige opbrengst van de entree (€ 5,- per persoon) wordt gedoneerd aan de stichting Global Exploration.