Zeg het maar... Marc Driessen

Print
Zeg het maar... Marc Driessen

Marc Driessen. Afbeelding: Eigen foto

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Morgen staat het MeifeStein op de agenda. Een evenement waarbij samenwerking centraal staat. Voorzitter van de Ondernemersvereniging Stein, Marc Driessen, vertelt.

Sinds wanneer wordt het MeifeStein georganiseerd?

“In deze vorm sinds drie jaar. Daarvoor bestond het evenement enkel uit een braderie: de Meimarkt. Drie jaar geleden is tijdens een DOP-vergadering samen met Rob Meijers het idee geboren om de kermis en de braderie samen te laten plaatsvinden, om elkaar te versterken.”

Maar ook dit jaar wordt er weer een evenement toegevoegd?

“Klopt. Ook wielerklassieker De Ton Dolmans Trofee wordt op dezelfde dag verreden. We zijn door de gemeente Stein benaderd om te kijken, of we dit evenement konden toevoegen. Dat is met name mogelijk door de steun van de gemeente omdat vooral de inzetbaarheid van de hulpdiensten was hierin cruciaal is.”

Wat heeft de samenvoeging teweeggebracht en wat verwachten jullie voor dit jaar?

“Vroeger was de kermis op sterven na dood, dat is nu wel anders. Ook de standhouders en de winkeliers zijn tevreden en vertellen ons dat het ieder jaar drukker wordt. Nu komt er ook een wielerwedstrijd bij waar zelfs op Eurosport aandacht aan wordt besteed, dus het zal ongetwijfeld een meerwaarde zijn.”

Waar moeten de bezoekers zijn als ze willen langskomen?

“De braderie loopt via Valderstraat en de Kruisstraat naar het Wilhelminaplein. De kermis staat op het plein voor het winkelcentrum. Het wielerparcours loopt deels langs de braderie aan de Havenstraat. De winkels in het winkelcentrum en in de oude kern zijn natuurlijk ook geopend.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen