Terugkeer wolven in Limburg

Print
Terugkeer wolven in Limburg

Vestigt de wolf zich uiteindelijk ook in Leudal? Afbeelding: Bezoekerscentrum Leudal

Haelen -

Wat betekent de terugkomst van de wolf in Limburg? Dat vertelt Olaf Op den Kamp op donderdag 9 mei tijdens een lezing over wolven in Limburg, om 19.30 uur in de Panoramazaal van Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

De lezing sluit aan bij de huidige tentoonstelling ‘De Wolf… emoties en feiten’ in het Leudalmuseum. Sinds 1990 is de wolf weer terug in Europa. De eerste roedels vestigden zich in het oosten van Duitsland en de Franse Alpen. Limburg ligt binnen het bereik van deze twee zich uitbreidende populaties en dus is het niet de vraag of de wolf naar Limburg komt, maar wanneer deze bijzondere diersoort zich in de provincie zal vestigen. De eerste roedels hebben zich inmiddels gevestigd in Belgisch-Limburg en de Hoge Venen. Wat betekent de komst van de wolf voor huisdieren en wat zijn de oplossingen om schaapskuddes te beschermen? En hoe zit het met veilig wandelen in het bos. Olaf Op den Kamp is hoofdredacteur Natuurhistorisch Maandblad namens het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg. Deelnemers aan de lezing dienen zich vooraf aan te melden via www.groenhart.nl, ghl.balieteam@gmail.com of tel. (0475) 49 70 10.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen