Dodenherdenking in Posterholt voor dorpsgenoten

Print
Dodenherdenking in Posterholt voor dorpsgenoten

In Posterholt wordt op 4 mei bij het monument naast de kerk een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Posterholt -

In Posterholt wordt op 4 mei bij het monument naast de kerk vanaf 19.30 uur een herdenkingsplechtigheid gehouden ter nagedachtenis aan de dorpsgenoten die hun leven hebben gelaten.

Bij de herdenking zijn verscheidene veteranen uit Posterholt aanwezig die voor het vaderland hebben gediend in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Aan de plechtigheid wordt verder medewerking verleend door leden van schutterij St. Mathias & Cornelius, die bij het monument als erewacht fungeren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het lyracorps van schutterij St. Mathias & Cornelius en door harmonie Wilhelmina.

Ook burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen geven acte de présence. Door pastoor l’Ortye wordt een gebed uitgesproken en het monument gezegend. Kinderen van de basisschool verzorgen een voordracht en leggen rozen bij het monument. Door burgemeester en wethouders en de veteranen worden kransen gelegd. Bij de kerk staan oude legervoertuigen opgesteld.

Abonneer je op onze podcast via Spotify, iTunes of Stitcher.

Luister De Limburger: elke donderdag een nieuwe aflevering, gratis te beluisteren op mobiel, tablet en pc.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen