Eindelijk nieuw leven voor doods plein in Milsbeek

Print
Eindelijk nieuw leven voor doods plein in Milsbeek

Afbeelding: De Gelderlander/Theo Peeters

Milsbeek -

Als alles mee zit komt het er dit jaar nog van: een groen, mooi, warm, gezellig en autovrij Schuttersplein in Milsbeek.

Dan is ’t eindelijk afgelopen met die saaie stenen vlakte, met betonnen bollen als versiering waar al tientallen auto’s net iets te hard tegenaan gereden zijn.

De gemeente Gennep trok er, na de laatste gemeenteraadsverkiezingen, drieënhalve ton voor uit. Geld dat in zekere zin uitgegeven wordt door het dorp zelf. Preciezer gezegd door een werkgroep van de dorpsraad, die met inwoners en omwonenden wensen en ideeën op een rijtje zette. Een plein voor het dorp, door het dorp.

Negentien jaar ligt het huidige ‘hart’ van Milsbeek er. En al negentien jaar wordt er over gemopperd. Werkgroep- en CDA-raadslid Ronnie Rutten: ,,Het is troosteloos, geen enkele sfeer.” Mede-werkgroeplid Toon Peters: ,,Doet een beetje aan een oud Oostblok-plein denken. Al had je daar ook mooie pleinen.”

Platanen

Het Schuttersplein ligt aan de Kerkstraat in wat je het centrum van het langgerekte dorp zou kunnen noemen. De basisschool De Drie Vijvers grenst er aan en een twintigtal woningen. Negentien jaar geleden verving het wat ook wel een ‘plak asfalt’ werd genoemd: het oude plein, omzoomd door platanen.

Na verschillende bijeenkomsten met betrokkenen en de hulp van een stedenbouwkundige van het Gelders Genootschap ligt er nu een tekening. Het plein krimpt van 1.500 naar 900 vierkante meter. Wordt groen omzoomd door bomen en vakken met planten. Er komen plekken om te zitten. Het grauwe plaveisel wordt vervangen door warm rode klinkers. Eromheen parkeerplaatsen.

Kermis

Eén probleem is nog niet opgelost: wat moet er in het midden van het plein komen. Er werd al eens gesproken over een muziektent. Maar het is ook duidelijk dat het Schuttersplein geschikt moet blijven voor het grootste en belangrijkste evenement dat het dorp kent: de kermis in september.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen