‘Meer schade aan auto’s door haaks parkeren’

Print
‘Meer schade aan auto’s door haaks parkeren’

Haaks parkeren (links) op de Deken Van Oppensingel werd in 2016 ingevoerd na de sluiting van de nabijgelegen garage Arsenaal. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een comité bestaande uit bewoners van de Deken Van Oppensingel in Venlo stelt dat het aantal schades aan auto’s flink toenam door de invoering van haaks parkeren in de straat.

Bewonerscomité Ponniewaeg, naar de bijnaam van de singel, baseert zich op eigen onderzoek onder vijftien huishoudens die tegenover dwars op de weg gelegen parkeerplaatsen wonen. Uit de rondgang kwam volgens het comité naar voren dat de auto’s van de vijftien huishoudens in totaal twintig keer schade opliepen sinds de invoering van het haaks parkeren. Dit gebeurde in 2016 nadat de nabijgelegen parkeergarage Arsenaal vanwege betonrot gesloten werd.

Volgens secretaris Martin Camp van het comité gaat het voornamelijk om schades die in de haakse vakken geparkeerde auto’s veroorzaken bij het uitrijden. Daarbij worden de voertuigen van bewoners, die langs de stoep staan, geraakt. Ook lopen auto’s volgens het comité schade op door in de haakse vakken te parkeren. Ook zouden onveilige situaties ontstaan omdat automobilisten bij het uitrijden uit de dwars gelegen vakken slecht zicht hebben.

Volgens Camp is het rapport vorige week verstuurd naar het college van B & W. Het comité vraagt of het gemeentebestuur de problematiek herkent en of het maatregelen wil treffen.

Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat het college van B & W de zaak zal bestuderen en het comité vervolgens zal antwoorden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →