Uiterlijk in oktober besluit fusieschool Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort

Print
Uiterlijk in oktober besluit fusieschool Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Haler / Hunsel / Neeritter / Ittervoort -

Uiterlijk in oktober van dit jaar moet de gemeenteraad van Leudal een definitieve locatiekeuzen kunnen maken voor de fusieschool voor Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort.

Onderwijswethouder Robert Martens laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat een onderzoeksbureau binnenkort aan de slag gaat met de ouderraadpleging waar een raadsmeerderheid onlangs om vroeg. Het besluit van de gemeenteraad was opvallend, want vorig jaar mei besliste een raadsmeerderheid nog dat de fusieschool in Hunsel moest komen. Een raadsmeerderheid toonde zich vorige maand echter gevoelig voor protesten van ouders uit Ittervoort en Neeritter die de locatie Hunsel niet zien zitten.

Zeeland

Het bureau dat wordt ingeschakeld deed al eerder soortgelijk onderzoek in Zeeland. Net zoals in Zeeland zal ook in Leudal het zogeheten weglekeffect van leerlingen uit Neeritter en Ittervoort naar scholen in België worden bekeken, als de keuze voor Hunsel overeind blijft.

Verkeersonderzoek

De raad vroeg in april ook om een nieuwe vergelijking op hoofdlijnen tussen de locatie Kallestraat Hunsel en Begoniastraat Ittervoort. Martens zegt dat de meeste informatie daarover al beschikbaar is, maar dat de financiële onderbouwing wordt geactualiseerd. Het onderzoek naar de verkeersveiligheid rondom beide opties zal niet zoals verwacht in juni klaar zijn maar wel voor de besluitvorming in oktober.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →