Verenigingen

Mookse organisaties slaan handen ineen bij clubkascampagne

Print
Mookse organisaties slaan handen ineen bij clubkascampagne

Harmonie Erica wil het instrumentarium uitbreiden met geld uit de clubkascampagne. Afbeelding: Archief VIA Mook en Middelaar

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Samen sterker! Dat lijkt het motto waarmee vijf organisaties uit de gemeente Mook en Middelaar de krachten bundelen in het kader van de Clubkascampagne van de Rabobank in het Rijk van Nijmegen. Via deze campagne stelt de bank 250.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke organisaties in de regio. Het verbond van vijf (Algemene Hulpdienst, het Beweegcollectief, harmonie Erica, Stichting Huys te Moock en de Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar) brengen samen een folder uit waarin zij leden van de bank oproepen te stemmen op één de samenwerkingspartners.

De Mook en Middelaarse organisaties hebben samen om en nabij 1.500 Rabobankleden. Zij mogen elk vijf stemmen uitbrengen op. Het samenwerkingsinitiatief verwacht dat 7.500 stemmen uitgebracht worden op de vijf uit Mook en Middelaar. Tijdens de campagne van afgelopen jaar werden in het Rijk van Nijmegen 25.000 stemmen uitgebracht. De vijf clubs verwachten dat jaar een groter deel van het beschikbare bedrag naar clubs in Mook en Middelaar gaat. De samenwerkende organisaties hebben elk een eigen doel voor de opbrengst van de campagne. Zo wil de Algemene Hulpdienst Mook, Molenhoek, Middelaar extra oplaadbare accu’s aanschaffen voor de beide duofietsen. Beweegcollectief Mook en Middelaar hoopt extra sportmaterialen te kopen. De in 2020 jubilerende Harmonie Erica (125 jaar) wil de donatie aanwenden voor de uitbreiding van de instrumenten. Op het verlanglijstje staan onder andere basklarinet, een baritonsaxofoon en buisklokken. Stichting Huys te Moock gaat met de opbrengst terug in de tijd. Op 24 augustus wordt in de sfeer van 1574 verteld over De Slag op de Mookerheide. De dag is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen. Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar trakteert de op een gratis zondagmiddagconcert voor jong en oud in de H. Antonius Abt kerk in Mook.

In de periode van 14 tot en met 29 mei kunnen leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen hun stemmen uitbrengen op verenigingen, stichtingen en clubs in het kader van de Rabo-Clubkascampagne.