Onderzoek naar arrestatie van buurman (78) van politieman

Print
Onderzoek naar arrestatie van buurman (78) van politieman

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

hegelsom -

De politie Limburg bekijkt een klacht van een 78-jarige inwoner van Hegelsom over optreden van agenten vorig jaar. Onderzocht wordt of de arrestatie van de Hegelsommer, buurman van een politieman waarmee hij ruzie had, volgens de regels was.

De bejaarde man werd opgepakt vlak nadat hij een heimelijk opgehangen camera van de agent afplakte. Die agent deed aangifte wegens vernieling, waarna de politie van de basiseenheid Horst-Peel en Maas onmiddellijk uitrukte om de man te arresteren. Hij verbleef uren op het bureau in Panningen.

Vernieling

De agent had de camera geplaatst om te bewijzen dat de buurman de heg op de erfgrens vernielde. Daarvan was ook al eerder aangifte gedaan. Beide aangiften zijn begin dit jaar geseponeerd door het Openbaar Ministerie.

Lees meer: Hoe een burenruzie escaleert tot een hanengevecht met een politieman

De agent wil via een artikel 12-procedure alsnog vervolging afdwingen. Hij zegt het ‘langdurige treiteren’ zat te zijn. „Het houdt een keer op”, aldus de agent.

Serieus

De opgepakte buurman op zijn beurt diende medio vorig jaar een klacht in bij de korpschef. Hij vindt de arrestatie ‘disproportioneel’. In een schrijven aan de politie: ‘Moeten wij de politie nog serieus nemen nu er in ons dorp iemand is gearresteerd voor het plakken van een plakbandje op een illegaal geplaatste camera?’

Onlangs werden in dezelfde basiseenheid vier politiemensen buiten functie gesteld. De Hegelsomse kwestie heeft ‘geen enkele relatie met die zaak’, meldt een politiewoordvoerder.