Gelijkspel houdt MVV boven Roda in de eindstand

Print
Gelijkspel houdt MVV boven Roda in de eindstand

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht -

MVV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In eigen huis werd het tegen NEC 1-1. Door deze uitslag bleef het een plek boven aartsrivaal Roda JC.

De gasten uit Nijmegen begonnen sterk aan het duel. Het duurde niet lang voordat NEC op voorsprong kwam. Na zeven minuten lag de bal al in het net. Een inzet van Mike Ndayishimiye werd nog gepareerd door doelman Gilles Deusings, die zijn eerste wedstrijd voor MVV speelde, maar de bal kwam vervolgens voor de voeten van competitietopscoorder Ferdy Druijf. Hij kon simpel binnen tikken.

Lees ook: MVV speelt afscheidswedstrijd zonder jubelstemming

Steekpassje

Er volgden kansen voor beide ploegen. Voor MVV had Anthony van den Hurk de gelijkmaker op de schoen na een handig steekpassje van Joshua Holtby. Tien minuten voor de rust stoomde oud-MVV-speler Jonathan Okita op, richting keeper Deusings. De rappe buitenspeler, die steevast door het MVV-publiek werd uitgefloten en hatelijk werd toegezongen, faalde oog-in-oog met de doelman.

Minder drang

In de tweede helft hadden beide ploegen minder drang naar voren. MVV ontbeerde, zoals al het hele seizoen, de kracht om daadwerkelijk het strafschopgebied van de opponent te penetreren. De gasten uit Nijmegen leken met de handrem er op te spelen. Via nogmaals Okita en Druijf kwamen ze wel in de buurt van een tweede treffer.

Gelijkspel houdt MVV boven Roda in de eindstand
Foto: Ermindo Armino

In de absolute slotfase wist MVV dan toch nog gelijk te maken. Jerôme Deom gleed vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de 1-1 binnen via de binnenkant van de paal.

Onrealistisch

MVV had voor het duel tegen NEC nog een onrealistische kans om zich te kwalificeren voor de nacompetitie, als het drie punten en 14 doelpunten zou goedmaken op naaste concurrent RKC. Maar MVV won zelf niet en de Waalwijkse ploeg wist wel te winnen.

Lees ook: Roda sluit turbulent seizoen af als slechtste club van Limburg

Het enige kleine lichtpuntje voor MVV was dat aartsrivaal Roda JC ook niet verder kwam dan een gelijkspel tegen FC Volendam. Hierdoor eindigde de Maastrichtse formatie in de einstand van de eerste divisie op plek 12, één plaats boven de Kerkradenaren.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 37. Video: De Limburger