Filmfestival

Jonge filmmakers naar Cannes

De jonge filmmakers.

De jonge filmmakers. © CineSud

Voor het tweede jaar op rij neemt stichting CineSud een groep filmtalenten mee naar het prestigieuze filmfestival van Cannes. Dit jaar zijn zes jonge filmmakers met hun producties geselecteerd voor de netwerk- en trainingsreis. Zij worden op het festival gepresenteerd onder de noemen New Dutch Talent.

onze verslaggever

De geselecteerde filmmakers zijn Jan Verdijk, Raynor Arkenbout, Bas Geelen, Michael van den Ende, Thomas Mataheru en Remy Kooi. Ze presenteren hun korte film tijdens de Marché du Film en Short Film Corner. Daarnaast biedt CineSud de groep toegang tot conferenties, workshops en netwerkborrels en -recepties tijdens het evenement in Zuid-Frankrijk.

Filmmakers worden begeleid door twee coaches van CineSud die hen in het voortraject ook helpen om een-op-een gesprekken te plannen met vertegenwoordigers van productiebedrijven, distributeurs en festivals.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee