Ambities en dromen komen in beeld tijdens het Hart voor Baexem Festival

Onder de noemer Hart voor Baexem Festival vindt maandag 13 mei in het hart van Baexem een dorpsbijeenkomst plaats waarbij op zoek wordt gegaan naar nieuwe ambities en het waarmaken van dromen voor het dorp. Ook het uitwerken van concrete plannen en innovatieve ideeën die positief bijdragen tot de leefomgeving van de inwoners komt aan bod.

Henk Schmitz

Het evenement is georganiseerd door Dorpslab en Stichting Hart voor Baexem. Dorpslab steekt in samenwerking met Rabobank Peel, Maas en Leudal als partner van de diverse dorpsraden de handen uit de mouwen om dorpen in de gemeenten Maasgouw, Leudal en Peel en Maas te helpen hun ambities waar te maken. Dit gebeurt in eerste instantie in drie kernen: Wessem, Baexem en Maasbree.

De avond in Baexem start met de Algemene Ledenvergadering van Hart voor Baexem. Na deze vergadering volgt een uiteenzeting van de ideeën die de jongere bewoners bij elkaar hebben gebracht vanuit de gedachte hoe hun dorp zal veranderen als ze voor één dag de baas van Baexem mogen zijn. Als de sfeer er goed in zit, denken de aanwezigen in meerdere groepen na over de toekomst van het dorp. Elk team kiest één favoriet idee uit dat onder het licht gehouden wordt om concreet te maken hoe dit gerealiseerd kan worden. Na deze inventarsatie en ontwikkelronde, start een zoektocht naar ‘Baexems Mooiste’ en zal ieders basiskennis over Baexem worden getoetst

Publiek is welkom vanaf 19.00 uur bij Baexheimerhof in Baexem. Aanmelden kan via de website van Hart voor Baexem.

Meer informatie is te vinden op de website van Dorpslab.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee